Jäsentiedotteet

Kevään 2020 tapahtumia

26.2.2020 klo 13 vierailu Kahakka Breweryyn

Tarjolla opastettu maistelukierros 10 €. 

Ilmoittaudu 21.2. mennessä opeseniori@gmail.com tai 040 7516121.

 

Vuosikokous

Kokkolan Senioriopettajat ry:n vuosikokouksessa 13.2.2019 käsiteltiin sääntömääräiset vuosikokousasiat.  Toimintasuunnitelmaan kirjattiin teatteria, konsertteja ja liikuntaa sekä tutustumisia erilaisiin kohteisiin.  Niistä tiedotamme sähköpostitse ja KP-tapahtumakalenterin yhdistyspalstalla. Ansiokkaasti toiminut puheenjohtajamme Aune Orjala halusi luopua puheenjohtajan pestistä ja siirtyä tavoittelemaan paikkaa OSJ:n hallituksessa oman alueemme edustajana.  Hän jatkaa kuitenkin hallituksessa ja saamme näin ensikäden tietoa siitä, mitä yhdistysrintamalla tapahtuu.  Hallitus täydentyi yhdellä jäsenellä. Hallituksen jäsenet ovat seuraavat:

Elisa Maunumäki, puheenjohtaja ja tiedottaja

Pirkko Mellin, varapuheenjohtaja

Marja-Leena Seppänen, sihteeri

Leena Mäkäräinen, taloudenhoitaja

Merja Ruotsalainen

Leena Sulkala

Heikki Säätelä

varalla

Vesa Majanen

Heikki Säätelä

Leena Hassel

 

 

 

Työeläkkeet nousevat vajaat 0,6 prosenttia

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut työeläketurvaa koskevat indeksit vuodelle 2018.

Vuoden 2018 alussa työeläkeindeksi nousee 0,55 prosenttia tämänvuotiseen verrattuna. Työeläkeindeksillä tarkistetaan maksussa olevat työeläkkeet. Työeläkeindeksiä laskettaessa palkkojen muutoksen osuus on 20 prosenttia ja hintojen muutoksen 80 prosenttia.

Palkkakerroin nousee 0,14 prosenttia. Palkkakerrointa käytetään tulevan työeläkkeen laskennassa. Sillä tarkistetaan vuosiansiot eläkkeen alkamisvuoden tasoon. Palkkakertoimessa palkkojen muutoksen osuus on 80 prosenttia ja hintojen muutoksen 20 prosenttia.

Työeläkeindeksiin on sidottu yksityisten ja julkisten alojen eläkejärjestelmien mukaisten maksussa olevien ansio- ja perhe-eläkkeiden lisäksi sotilasvammalain mukaiset eläkkeet, luopumiseläkkeet ja luopumistuet, Kelan kuntoutusetuuksista ja kuntoutusrahaetuuksista annetun lain mukainen kuntoutusraha sekä virkamieslain mukainen toistuva korvaus.

 

Tulevaa ohjelmaa:

Keskiviikkona 14.3.2018 klo 9.30 - 11  vierailemme Isokylän koulussa.  Sari Puutio esittelee meille koulua.  Ilmoittaudu elisa.maunumaki@anvianet.fi tai 040 7516121.

 

Kokkolan Senioriopettajien sääntömäräisessä vuosikokouksessa keskiviikkona 15.2.2017

Hallituksen erovuorossa olleista jäsenistä valittiin uudelleen puheenjohtajana jatkava Aune Orjala ja sihteerinä jatkava Marja-Leena Seppänen.  Vesa Majanen ilmoitti halukkuutensa siirtyä varsinaisesta jäsenestä varalle ja tilalleen hän ehdotti Elisa Maunumäkeä.  Esitys hyväksyttiin.  Samalla Elisa Maunumäestä tehtiin tiedottaja.  Varsinaisen kokouksen jälkeen pidetyssä järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi Vesa Majasen tilalle valittiin Pirkko Mellin.  Muut hallituksen jäsenet jatkavat.

Toimintasuunnitelmaan kirjattiin helmikuulle Heikki Säätelän näyttely, joka jatkuu 28.2. asti kaupungintalon aulassa.  Maaliskuun tapahtumia ovat Muistojen konsertti Snellmansalissa sunnuntaina 12.3.2017 klo 15.00 ja tutustuminen Lucina Hagmanin kouluun.  Muistojen konsertissa ovat solisteina Jaakko Ryhänen ja Angelika Klas. Juontajana on Seppo Hovi.  Yhdistys tarjoaa väliaikakahvit.  Sihteeri ottaa vastaan ilmoittautumisia myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan mennessä.

Huhtikuussa menemme teatteriin ja toukokuussa ulkoilemaan Santahakaan.

Muissa asioissa Pirkko Mellin muistutti 28.-30.4.2017 järjestettävästä janopäiväkeräyksestä ja toivoi, että mahdollisimman moni pääsisi mukaan kerääjäksi.

 

Eläketurvakeskus julkaisi hiljattain selvityksensä eläkkeiden kehityksestä 1995 – 2015.

Verkkosivuillamme ja Facebookissa on puheenjohtaja Erkki Kangasniemen kommentteja. Käykääpä lukemassa ja jakamassa linkkejä

Tässä linkki verkkosivuille:

http://www.osj.vienet.fi/fi/Ajankohtaista/?hot=98

 

 

 

 

 

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
toimisto(a)osj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.