Tapahtumat

2021

Kokkolan Senioriopettajat ry:n vuosikokous pidettiin torstaina 25.2.2021 klo 16-17.30 Kiviniityn koululla. Kokous oli ensimmäinen hybridikokous yhdistyksen historiassa eli paikan päällä oli 13 osallistujaa ja etäyhteyden päässä viisi osallistujaa. Kävihän se näinkin!

Kokouksen puheenjohtajana toimi Jarmo Hämäläinen ja sihteerinä Merja Ruotsalainen.

Yhdistyksen hallituksesta olivat eron pyytäneet varajäsenet Vesa Majanen ja Terttu Kuivaniemi. Vesa Majanen on toiminut yhdistyksen hallituksessa yli kaksikymmentä vuotta, josta pitkään myös puheenjohtajana.  Lämpimät kiitokset Vesalle!

Uusina hallituksen varajäseniksi valittiin Taina Ojala ja Risto Halkola. 

Toimintasuunnitelmaan hallitus oli kirjannut monenlaisia tapahtumia, joita toteutamme heti, kun koronatilanne sen sallii.  Ulkoilutapahtumia pyrimme järjestämään heti säiden salliessa.

OSJ:n vuosikokous pidetään Teams-yhteyden avulla 29.4.2021.  Tärkeimpänä asiana kokouksessa on uuden puheenjohtajan valinta, kun pitkäaikainen puheenjohtaja Erkki Kangasniemi väistyy kahdeksan vuoden pestin jälkeen.  Kokousedustajamme ovat Elisa Maunumäki ja Leena Mäkäräinen, varalla Aune Orjala ja Merja Ruotsalainen.

Kokouksen lopuksi suoritettiin arvonta kuntokortin palauttaneiden kesken.  Arpaonni suosi Arja Puumalaa, joka sai kotikuntoiluun vastuskumilenkkipakkauksen.  Onnea Arja!

Tässä oloneuvos Vesa Majanen kiitoskukkasten kera.

Digiosaajat Leena Mäkäräinen ja Ulla-Maija Latvala 

Helmikuu

Pakkanen paukkuu ja talvinen luonto on kauneimmillaan.  Senioriopettajien toiminnassa vallitsee hiljaiselo vielä toistaiseksi.  Toivottavasti saamme rokotukset käyntiin ja pääsemme tapaamaan toisiamme niin kuin ennenkin.

Kokkolan Senioriopettajat ry:n vuosikokous pidetään torstaina 25.2.2021 klo 16 Kiviniityn koululla hybridinä, mikä tarkoittaa sitä, että paikalle otetaan 20 osallistujaa ja lopuille ilmoittautuneille lähetetään linkki etäosallistumista varten. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Ilmoittaudu siis sähköpostilla osoitteeseemme senioriopet@gmail.com tai soittamalla 040 7516121. Tervetuloa!

2020

 

Toivotamme kaikille jäsenillemme oikein mukavaa joulunodotusta ja paljon parempaa ensi vuotta!Toivottavasti pääsemme sitten taas tapaamaan toisiamme yhteisissä tilaisuuksissa!

 

24.11.2020 kahdeksan senioriopea osallistui Taito Keski-Pohjanmaan järjestämään valopajaan Kankurissa.  Siellä syntyikin hienoja Kokkola 400-himmeleitä ja valotaloja.

29.9.2020 alkoi senioriopettajien Ahaa-aivotreeni.  Yhdeksän senioria pinnistelevät kymmenen kertaa visaisten tehtävien parissa kerran viikossa.

 

Keväällä 2020 alkanut seniorien digikurssi, joka koronan takia ikävästi katkesi, saatiin vihdoin suoritettua loppuun.  Lisääkin olisimme ottaneet.  Toivottavasti vielä tarjoutuu tilaisuus!  Maskit kasvoilla, turvallisuus edellä!

Valtakunnallisena opettajien päivänä 5.10.2020 joukko virkeitä senioriopettajia kokoontui Ruotsalossa Vähäjärven laavulla.  Osa kiersi 6,2 km Hopiokallion luontopolun, osa vähän lyhyemmän reitin.  Kahvi ja makkara maistuivat kymmenelle senioriopettajalle.

Lauantaina 3.10.2020  kävimme kuuntelemassa Vasara ja nauloja- musikaalin Kokkolan Snellmansalilla.  Konsertin väliajalla nautimme kahvit ja piirakan.  Yhteensä 13 osallistujaa.  

Senioriopettajien ulkoilupäivänä 25.8.2020 Meripuistossa Anne Raatikainen neuvoi meille ulkokuntosalin käyttöä.  Sen jälkeen kiersimme pienen lenkin, jonka varrella oli kinkkisiä tietokilpailukysymyksiä.  Lopuksi nautimme yhdistyksen tarjoamat kahvit.  Mukana 21 osallistujaa.

2.6.2020 Santahaassa ulkoilimme 16 senioriopettajan voimin kauniissa alkukesän säässä sekä nautimme mehua ja pikkuleipiä seurustellen yhdessä pitkästä aikaa karanteenista vapauduttuamme.

 

Kahakka Breweryssa vierailimme  26.2.2020.  Nicke Kavilo kertoi meille panimonsa toiminnasta ja antoi pieniä maistiaisia heidän tuotteistaan.  Myymälästä sai ostaa viemisiä kotiinkin jos olut maistui. 25 senioriopettajaa ja avecia osallistui tilaisuuteen.

 

Vuosikokous 12.2.2020 

 

 

 

2019

Syksyn 2019 päättäjäislounaalla Kokkolinnassa 20.11.2019 oli läsnä 44 tyytyväistä jäsentä.

 

Mielenkiintoinen retki Kokkolan Merimieskirkkoon torstaina 14.11.2019  houkutteli mukaan 16 yhdistyksemme jäsentä.  Oppaanamme oli Anu-Marja Kangasvieri, joka kertoi tärkeästä työstään Kokkolan satamassa ja laivoissa.  Veimme mukanamme tuliaisiksi lämmintä vaatetta lahjoitettaviksi kaukaa tulleille merimiehille.

25.10.2019 Nautimme So in Love -konsertista Kokkolan Snellmansalissa.  Yhteisille kahveille osallistui 22 jäsentä.

Perjantaina 4.10. kävimme katsomassa Kokkolan Kaupunginteatterissa Nunnia ja konnia-musikaalin. Yhteisiin väliaikakahveihin osallistui 34 jäsentä.

Kasvisruokakurssi järjestettiin 24.9.2019 klo 10-13 Marttojen toimipisteessä Vingenkadulla.  Mukana oli 10 innokasta kokkaajaa.

Aloitimme syyskauden osallistumalla Oulun valtakunnallisille senioriopettajapäiville 14.-15.9.2019.  Yhdistys tarjosi menomatkan Ouluun.  Mukana oli seitsemän yhdistyksemme jäsentä.

Tiistaina 23.4.2019 saimme mahdollisuuden tutustua ammattikorkeakoulu Centriaan.  Meitä kierrätettiin koulun uusituissa tiloissa ja kerrottiin uusista opiskeluympäristöistä. Rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki kertoi Suomen parhaaksi valitusta oppilaitoksestaan.  Saimme kuulla, että hakijoiden määrä oli lisääntynyt huolimatta ulkomailta tuleville opiskelijoille määrätystä lukukausimaksusta. Lopuksi meille tarjottiin maittavat kahvit.  Mukana 35 osallistujaa.

1.4.2019 Vierailimme Keskipohjanmaa-lehdessä, jossa päätoimittaja Tiina Ojutkangas ja toimittaja Minna Mustonen ottivat meidät vastaan ja kertoivat lehden tämän päivän tilanteesta ja tulevista suunnitelmista.  Mukana oli 35 senioriopettajaa.

Lauantaina 2.3. 2019 klo 13 Neljäntienristeys Kokkolan kaupunginteatterissa.

Torstaina 7.3.2019 klo 13 elokuva Aino Bio Rexissä.

Keskiviikkona 13.2.2019 ennen vuosikokouksen alkua meille luennoi lehtori Katriina Sipilä OSJ:n vuoden teeman mukaisesti  ikäihmisten terveellisestä ravinnosta.  Kuulijoita oli paikalla 28 jäsentä ja aiheesta virisi vilkas keskustelu.

Tammikuun 13. päivänä kävimme Kaustisen kamarimusiikkiviikon konsertissa Ihmisen ikävä.  Solisteina olivat oopperalaulaja Jorma Hynninen ja urkutaiteilija Petúr Sakari.  Ennen konsertin alkua tutustuimme kamarimusiikkiviikon vuoden taiteilijoiden Jorma Hynnisen ja tyttärensä Laura Hynnisen kuvataidenäyttelyyn.  Yhdistys tarjosi bussin ja mukana oli 15 senioria.

2018

12.12. nautimme joululounasta Seurahuoneella 56  osallistujan voimin.

20.10. meillä oli tapahtumarikas päivä.  Ensin olimme pikkubussilla Seinäjoella OSJ:n aluetapaamisessa, ja illalla vielä Mustalaisruhtinatar-operettia katsomassa 37 ilmoittautuneen kera.

14.9.  osallistuimme Cinema-konserttiin, jossa oli solistina foley-artisti Heikki Kossi.

 

3.9. oli kaunis syyspäivä, jolloin ulkoilimme Roskarukalla ja paistoimme tulilla makkaraa, vaikka tuuli olikin pelottavan voimakas.  Pelkäsimme, että leviääkö tuli kuivaan maastoon.  Kaikki meni hyvin!

26.4. jäseniämme oli Kaustisella katsomassa Suruttomat-musikaalia.

14.3. vierailimme Isokylän koululla Sari Puution opastamina.

 

16. 2. Kokkolan Kaupunginteatterissa katsoimme Vertgo-näytelmän.

 

Lauantaina 20.1.2018 kävimme Vaasan kaupunginteatterissa katsomassa Billy Elliot-musikaalin.  Mukana oli yhteensä 37 jäsentä sekä lisäksi heidän avecinsa.  Yhteensä meitä oli 55 tyytyväistä osallistujaa.  Matka alkoi aamulla 9.30 raikkaassa pakkassäässä Urheilutalolta.  Bussissa oli aikaa rupatella vanhojen ja uusien ystävien kanssa.  Perillä nautimme ensin maittavan lounaan ja rupattelu jatkui entisten työkaverien kanssa.  Koskettavan musikaalin jälkeen palasimme tyytyväisinä kotiin.

Lucian päivänä 51 senioriopettajaa nautti jouluisen lounaan Sällskapsklubbenilla.  Uusi yrittäjä tarjosi maukkaat pöydän antimet.  Aluksi oopperalaulaja Hannu Ilmolahti lauloi ja laulatti meillä joululauluja kitaran säestyksellä.  

 

 

Perjantaina 27.10.2017 nautimme Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin Evergreens!-konsertista, jossa johtajana toimi Kirmo Lintinen ja solistina Maria Ylipää.  Yhdistys tarjosi kahvit väliajalla yli kolmellekymmenelle senioriopettajallemme.

 

Kokkolan senioriopet kävivät Kuopiossa valtakunnallisilla senioriopettajapäivillä viidentoista hengen voimin.  Huippureissu huippuseurassa!

 
 

Tiistaina 5.9.2017 vierailimme 31 senioriopettajan voimin Kaustisella, jossa kohteenamme olivat Kraatarintupa, kirkko ja musiikkilukio.  Erinomaisena oppaanamme aamupäivän ajan toimi Pekka Kivelä ja musiikkilukiolla itseoikeutetusti Taina Lehtonen.  Myös vs rehtori Ilona Salomaa-Uusitalo esittäytyi ja saimme kuulla musiikkilukion oppilaiden esityksiä.  Päivä oli antoisa ja sää suosi meitä.  

Vihdoinkin vähän lämpimämpää!  Tiistaina 30.5. oli luvassa poutaa ja lämmintä, niin että pääsimme toteuttamaan toivotun ulkoilupäivän Santahaassa.  Mukaan saimme 30 tyytyväistä senioria, joista yksi oli tullut Toholammilta asti, kun olimme kutsuneet mukaan myös Jokilaaksojen senioriopet.  Auringon porottaessa lähes pilvettömältä taivaalta nautimme ukoilusta hyvässä seurassa ja yhdistyksen tarjoamista mehuista ja makkaroista, jotka maistuivatkin mainioilta ulkoilmassa.  Syksyllä taas uudestaan!

23.2. kävimme tutustumassa Lucina Hagmanin kouluun.  Mukana 17 senioria.  Jarmo Hämäläinen kertoi meille rakentamisen vaiheista ja esitteli uusia tiloja.  Ihastelimme kovasti valoisia ja toimivia tiloja.

12.3. jäseniämme osallistui muistojen ilta-konserttiin.  Tilaisuus oli mieliinpainuva ja väliaikakahvit maistuivat.

 

Tiistaiaamuna 8.2.2017 pääsimme tutustumaan uutuuttaan hohtavaan Torkinmäen kouluun viidentoista innokkaan senioriopettajan voimin.  Koulua esittelivät meille Torkinmäen koulun rehtori Hanna Pernu ja Torkinmäen varhaiskasvatuksen johtaja Elina Myllyniemi.  Olimme vaikuttuneita näkemästämme ja kuulemastamme.

Kuvat Merja Ruotsalainen

Torstaina 2.2.2017 jäseniämme osallistui Heikki Säätelän taidenäyttelyn avajaisiin Kokkolan kaupungintalon aulassa.  Kukat ojensivat puolestamme sihteeri  Marja-Leena Seppänen ja varapuheenjohtaja Vesa Majanen.  Näyttely on avoinna 28.2. asti. Kannattaa mennä tutustumaan!

Kuvat Heikki Säätelä

 

Kuva Merja Ruotsalainen

Runebergin päivänä osallistuimme Kaustisen kamarimusiikkiviikon konserttiin, jossa esiintyi barokkikokoonpano Barocco Boreale.  Kuulimme mm Vivaldin Neljä vuodenaikaa.  Kirkko oli täpötäysi ja nautimme konsertista täysin siemauksin.

Kuva Merja Ruotsalainen

 

Aurinkoisena lokakuun päivänä kokoonnuimme Santahaan ulkoilualueelle, missä valittavanamme oli 1 - 6 kilometrin pituinen kävelylenkki.  Lopuksi kokoonnuimme laavulle syömään makkara ja juomaan mehua ja kahvia.  Mukana oli 34 reipasta ja punaposkista ulkoilijaa.  Päätimme tehdä tästä jokasyksyisen perinteen.

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
toimisto(a)osj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.